Művészi sütemények és egy korty alkohol


A Pastry and Art című gasztroesztétikai kiállítás egy izgalmas kaland, melynek során a Sonja Adler sütemények Limoncello és Cointreau öntetben valódi műtárgyakká emelkednek Szàsz Károly üvegművész, a porcelánok megmentője alkotó kezeiben.

A tiszta vonalú üvegekbe zárt formás desszertek  az  aranyló folyadék nagyítóján keresztül,  rafinált csipkék  ünneplőjébe öltöztetve klasszikus eleganciát sugallnak. Egyenrangú partnerei a szobrokban megjelenő  porcelánnak,  üvegnek, gránitnak.

A művész  a jégszobrokhoz hasonlóan egy múlandó jelenségből , a süteményből alkot, megállítva a békebeli pillanatot, amikor az üvegek még  csordultig teltek. A kiállítás a gasztronómia és az iparművészet társításával  teremti meg a gasztroesztétika világát,  létre hozva a kóstolható műalkotást.


kArton Galéria

Cikk megosztása:
« Vissza a főoldalra
1