Egészségesebb lesz a Nesquik instant kakópor


Drasztikusan csökkenti cukorfelhasználását a Nestlé. A svájci élelmiszeripari vállalat 18 ezer tonnával kevesebb cukrot használ fel Európában 2020-ig, amivel átlagosan 5 százalékkal csökken termékei cukortartalma. A közlemény szerint a cég folyamatosan csökkenti termékei cukor-, só- és zsírtartalmát, ezzel együtt növeli olyan hasznos összetevők, mint a teljes értékű gabona arányát. Az innovációk révén akár 40 százalékkal csökken az édességek cukortartalma, miközben azok megszokott íze megmarad.

A Nestlé csak az elmúlt három évben már több mint 11 ezer tonnával csökkentette termékei cukortartalmát Európában - írtja a közlemény. A tájékoztatás szerint a gyermekeknek szánt reggelizőpelyhekben 2014 év végére adagonként 9 grammra mérséklődött a cukor. Magyarország az első országok között volt, ahol bevezették a korábbinál 50 százalékkal kevesebb cukrot tartalmazó kakaóitalport, a magyar szakemberek a fejlesztésben is részt vettek.
    

 

 

A közlemény szerint Marco Settembri, a Nestlé EMENA (Európa, Közel-Kelet és Észak-Afrika) zónájának vezetője Máltán, az Európai Unió gyermekelhízásról rendezett konferenciáján elmondta: amíg Európában három gyermekből egy túlsúlyos, fontos, hogy kiegyensúlyozottabb összetételű termékeket kínáljanak, és felhívják a figyelmet az aktív életmódra.

 

A Nestlé egyetért az Európai Bizottsággal és az uniós tagállamokkal abban, hogy 2017 végéig akciótervet kell készíteni az élelmiszerek hozzáadott cukortartalmának csökkentésére. Mivel már több ország dolgozik e cél elérésén, a Nestlé azt szorgalmazza, hogy a munkát az Európai Unió koordinálja, és minden országra érvényes egységes irányelvet alkosson - áll a közleményben.MTI

Cikk megosztása:
« Vissza a főoldalra
1